Použité suroviny receptu Zelená zrna špaldy s masem:
300 g telecího
| 150 g grünkernu
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 1 barevná paprika
| 350 ml vývaru
| 150 g růžiček květáku
| šalvěj, rozmarýn, oregano, saturejka, dýňvá semínka
Postup přípravy receptu Zelená zrna špaldy s masem:
Grünkern vaříme cca 30 minut ve vývaru, odstavíme ze sporáku a necháme přikryté. Mezitím maso nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli společně smažíme na malém ohni. Do masa zamícháme uvařený grünkern, přidáme dýňová semínka, malé ružičky květáku a nakrájenou papriku. Všechno dochutíme bylinkami a podle chuti přidáme sůl. Všechno spolu dusíme asi 10 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zelným salátem.
Fotky receptu Zelená zrna špaldy s masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!