Použité suroviny receptu Zelenina s rýží a kuřecími prsíčky:
125 g dlouhozrnné rýže
| sůl
| pepř
| 400 g mrkve
| 1 ks menší květák
| 4 ks kuřecí prsa(asi po 150 g)
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 150 g mraženého hrášku
| 150 ml zakysané smetany
| 2 lžíce sekané pažitky
Postup přípravy receptu Zelenina s rýží a kuřecími prsíčky:
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím očistíme a omyjeme mrkev, odstraníme nať a mrkev podélně nakrájíme na nudličky. Předvaříme je po dobu zhruba 4 minut v osolené vodě. Poté mrkev vyjmeme, prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat v sítu.
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Předvaříme ho také asi šest minut v osolené vodě. Slijeme, zchladíme pod studenou vodou a taky necháme okapat.
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Opečeme je po obou stranách 10 - 15 minut na rozehřátém oleji.
Na pánvi rozpustíme máslo. Prohřejeme na něm vařenou rýži, předvařenou zeleninu a hrášek. Přimícháme zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a naložíme na talíře. Posypeme pažitkou.
Fotky receptu Zelenina s rýží a kuřecími prsíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!