Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zeleninová jehněčí kolínka

fotka Zeleninová jehněčí kolínka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Zeleninová jehněčí kolínka:

120 g másla  | 2 lžíce tymiánu  | 500 ml červeného vína  | 100 g celere  | 2 lžíce oleje  |  mletý černý pepř  | 100 g mrkve  | 2 l vývaru  | 1 lžíce celého pepře  | 200 g kedlubny  | 2 cibule  | 2 stroužky česneku  | 2 lžíce hladké mouky  | 2 lžíce rozmarýnu  | 100 g pórku  |  sůl  | 4 ks jehněčího zadního kolena  | 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy receptu Zeleninová jehněčí kolínka:

Kolínka pořádně omyjeme a osušíme, případně očistíme. Osolíme a opepříme je a necháme chvilku odležet. Zeleninu oloupeme a omyjeme. Cibuli, kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme nahrubo. Pórek rozpůlíme a pouze jeho bílou část nakrájíme na plátky. Česnek posekáme najemno.

Troubu rozehřejeme na 180 - 200 °C. V hrnci rozpustíme máslo a polovinu mrkve, celeru a kedlubny na něm restujeme dozlatova. Pak přidáme pórek, pepř, polovinu bylinek a česneku, protlak a mouku. Vše ještě opékáme asi 5 minut.

Pekáč umístíme na sporák, rozehřejeme na něm olej a zprudka na něm ze všech stran opečeme kolínka. Ta vyjmeme a přidáme cibuli, zbylou mrkev a celer. Vše lehce orestujeme a přidáme připravenou zeleninu. Do zeleniny přiléváme po třetinách víno, přičemž víno vždy musí přejít varem. Pak do zeleniny vložíme zpátky kolínka, přilijeme trochu vývaru a pekáč pečeme 80 - 90 minut. Během pečení maso otáčíme a případně podléváme.

Když je maso měkké, vytáhneme je, vykostíme a uložíme do tepla. Omáčku zcedíme a dáme na sporák vařit. Přidáme do ní zbylé bylinky a česnek a vaříme ji, dokud nezhoustne. Můžeme ji lehce zahustit. Pak do ní vložíme maso, které necháme prohřát.

Maso servírujeme se zeleninou, přelité omáčkou. Vhodnou přílohou pečené brambory.


Fotky receptu Zeleninová jehněčí kolínka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zeleninová jehněčí kolínka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !