Použité suroviny receptu Zeleninová pizza s vejci:
těsto:
| 150 g másla
| 200 g celozrnné mouky
| 100 g hladké mouky
| 120 ml bílého jogurtu
| máslo a hrubá mouka na plech
| obloha:
| jemná hořčice na potření
| 200 g tvrdého sýra
| 1 větší cibule
| 1 sklenička sterilované zeleninové směsi
| 3 vejce
| sůl
Postup přípravy receptu Zeleninová pizza s vejci:
Z másla, obou mouk a jogurtu vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu půl hodiny odpočinout. Potom z něj vyválíme tenkou placku, kterou položíme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme ho tenkou vrstvou jemné hořčice, poklademe tenkými kolečky cibule a okapanou sterilovanou zeleninou. Vajíčka rozšleháme, jemně osolíme, smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a touto vaječno-sýrovou směsí zalijeme těsto. Pizzu dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.
Fotky receptu Zeleninová pizza s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!