Použité suroviny receptu Zeleninová polévka s pistáciovými noky:
50 g pražených pistácií
| 1,25 l vývaru
| 50 g (celozrnné) krupice
| 1 vejce
| 100 g celeru
| 2 mrkve
| 1 menší květák
| po 2 snítkách tymiánu a bazalky
| 1 cibule
| 1 lžíce olivového oleje
| 300 g mraženého hrášku
| 4 zrnka nového koření
| 1 bobkový list
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s pistáciovými noky:
Pistácie nasekáme. Přivedeme k varu 150 ml vývaru a vmícháme krupici a pistácie. Hrnec sejmeme z plotny a krupici necháme krátce odstát. Vmícháme vejce. Nakrájíme zeleninu. Oloupeme a nasekáme cibuli. Olej zahřejeme ve větším hrnci a podusíme na něm cibuli. Přidáme všechnu zeleninu, tymián a koření. Zalijeme zbylým vývarem a necháme asi 10 minut vařit. V širším hrnci zahřejeme slanou vodu. Z krupicové hmoty vykrajujeme noky a vaříme je asi 5 minut. Nasekáme bazalku. Polévku osolíme a opepříme a podáváme ji s noky ozdobenou bylinkami.
Fotky receptu Zeleninová polévka s pistáciovými noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!