Použité suroviny receptu Zeleninovo-masovo-houbový koláč:
1 balíček chlazeného listového těsta (500 g)
| 2 velká rajčata
| 1 velká a 1 malá cibule
| 500 g hub (nejlépe hřibů)
| 300 g kuřecích prsíček
| 200 g čerstvého špenátu nebo mangoldu
| 1 středně velká cuketa (nejlépe žlutá)
| sojová omáčka
| kečup
| provensálské koření
| olivový olej
| slunečnicový olej
| Solčanka
| sůl
| sýr na strouhání
| máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy receptu Zeleninovo-masovo-houbový koláč:
Nejdřív dáme dusit na olej na malé nudličky nakrájená kuřecí prsa, podlijeme trochou vody a přidáme sojovku a Solčanku. Dusíme pod pokličkou na mírnějším ohni. Nakrájené houby usmažíme zvlášť na slunečnicovém oleji s jemně pokrájenou malou cibulkou, přidáme sůl.
Listové těsto rozválíme na tenký plát a položíme na vymazaný a vysypaný velký plech. Těsto potřeme olivovým olejem a kečupem. Poklademe kolečky velké cibule, kolečky rajčat, posypeme provensálským kořením. Na to rovnoměrně rozprostřeme usmažené houby a podušené kuřecí maso. Oblanšírujeme špenát nebo mangold a také poklademe na koláč. Žlutou cuketu pokrájíme na tenká kolečka a hustě rozprostřeme na koláč. Cuketu posypeme Solčankou. Poslední vrstvu bude tvořit nahrubo nastrouhaný sýr.
Fotky receptu Zeleninovo-masovo-houbový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!