Použité suroviny receptu Zeleninový hrnec s chlebem :
500 g květáku
| 250 g zelených fazolek
| 200 g lusků cukrového hrášku
| 200 g kapusty
| svazek lahůdkové cibule
| 1 hlavička česneku
| 2 ks rajčata
| sůl, mletý pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 500 ml zeleninového vývaru
| chléb
Postup přípravy receptu Zeleninový hrnec s chlebem :
Zeleninu omyjeme a očistíme. Květák rozebereme na růžičky, fazolky a hrášek na konci u stopky seřízneme a odstraníme vlákna, kapustu rozdělíme na listy a překrájíme na menší kusy. Cibuli a oloupaný česnek nakrájíme na plátky a rajčatům vykrojíme zelený střed a překrojíme je na čtvrtiny. Všechnu zeleninu vložíme do zapékací mísy nebo kastrolu, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut. Podáváme horké s plátky chleba nebo jiným pečivem.
Fotky receptu Zeleninový hrnec s chlebem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!