Postup přípravy receptu Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou béarnaise :
V kastrůlku svaříme víno, ocet a jemně sekanou šalotku. Dusíme do skoro úplného odvaření tekutiny.
Poté redukovanou směs propasíruje přes jemné síto, základ vložíme v misce do horké vodní lázně, přidáme žloutky a za stálého šlehání přidáváme po lžičkách máslo až omáčka zhoustne.
Přimícháme posekané lístky estragonu a kerblíku, osolíme a ochutíme bílým pepřem a MAGGI Harmonií chuti.
Chřest oblanšírujeme zhruba 3 minuty v páře z osolené vody a vína. Poté ho vyjmeme a dáme zchladit do ledové vody.
Chřest spojíme po cca 4 kouscích do svazku, který obalíme plátkem pancetty nebo slaniny, osolíme hrubou mořskou solí a pepřem a dáme péci na cca 5 minut k lososovi.