Použité suroviny receptu Zelí s hovězím masem po čínsku:
1 malá hlávka zelí
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 červená paprika
| 500 g zadního hovězího masa
| 250 g nakládané dýně
| 2 lžíce oleje
| sůl
| 1 lžička maizeny
Postup přípravy receptu Zelí s hovězím masem po čínsku:
Hovězí maso nakrájíme na malé proužky. Marinujeme alespoň 30 minut v sójové omáčce. Zelí očistíme, odstraníme košťál a povaříme v osolené vodě. Okapané zelí nakrájíme na nudličky, stejně tak papriku. Rozehřejeme olej a na něm opečeme maso dohněda, pak jej z pánve vyjmeme. Zelí a papriku lehce osmahneme na tuku a šťávě z masa, přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 10 minut. Nakonec přidáme okapané kousky dýně a maso. Osolíme a podle chuti přilijeme nálev z dýně, který je sladkokyselý. Nakonec vlijeme škrob rozmíchaný v trošce vody a povaříme ještě 5 minut.
Fotky receptu Zelí s hovězím masem po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!