Použité suroviny receptu Zelná polévka s hovězím masem:
1 1/2 l vody
| 300 g hovězího masa
| 1/2 cibule
| 1 bobkový list
| špetka soli
| 4 zrnka bílého pepře
| 50 g prorostlé slaniny
| 1 šálek červené řepy z konzervy
| 400 g bílého hlavkového zelí
| 100 g póru
| 1 lžíce sádla
| 1 lžíce rajského protlaku
| 2-3 lžíce vinného octa
| špetka cukru
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| 100 g kyselé smetany
Postup přípravy receptu Zelná polévka s hovězím masem:
Omyté hovězí maso vaříme ve vodě za stálého odstraňování tvořící se pěny. Neoloupanou cibuli na straně řezu na pánvi nebo plotýnce osmáhneme do hněda a se solí, bobkovým listem a zrnky pepře přidáme k masu. Přiklopené vaříme zvolna asi 1 hodinu. Slaninu, červenou řepu, pór a zelí nakrájíme. V hrnci rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přidáme zelí, pór a krádce osmahneme. Vmícháme řepu se sťávou a rajský protlak. Postupně doléváme masový vývar. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do polévky. Polévku podle chuti osolíme, přidáme cukr, bílí pepř, ocet a podáváme. Do každé porce dáme trochu smetany.
Fotky receptu Zelná polévka s hovězím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!