Postup přípravy receptu Zelňáky s jalovcovým krémem:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí slijeme a také pokrájíme na menší proužky. Brambory oloupeme a nastrouháme. Pak je v misce smícháme se zelím, cibulí, moukou a vejci. Osolíme a dochutíme pepřem a špetkou muškátového oříšku.
V pánvi rozpálíme olej. Polévkovou lžící do něj sázíme menší hromádky, které rozetřeme do tvaru placiček. Ty z obou stran opečeme dozlatova. Poté je uchováme na teplém místě.
V hmoždíři rozdrtíme zrnka jalovce. Zakysanou smetanu, tvaroh a drcený jalovec ušleháme do hladkého krému a dochutíme solí s pepřem.
Zelné bramboráčky servírujeme s dvěma plátky parmské šunky a jalovcovým krémem.
Fotky receptu Zelňáky s jalovcovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!