Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelné listy plněné houbami a parmezánem

fotka Zelné listy plněné houbami a parmezánem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Zelné listy plněné houbami a parmezánem:

dle potřeby: větší zelné listy  | dle potřeby: olivový olej a máslo  | 400 g rýže (nejlépe kulaté na rizoto)  | 400 g čerstvých nebo mražených hub  | 1 sklenka bílého vermutu nebo bílého vína (i desertní)  | 1 l teplého vývaru  | dle chuti: drcený kmín  | 1 palička česneku  | 1 větší cibule  | 100 g parmezánu  | dle chuti: citronová šťáva  | dle potřeby: hladká mouka  | 1 konzerva drcených rajčat (asi 400 g)  | dle chuti: sůl a pepř  | dle chuti: ocet a cukr

Postup přípravy receptu Zelné listy plněné houbami a parmezánem:

Rozehřejeme olivový olej s máslem (půl na půl) a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a taktéž ho orestujeme. Vsypeme propranou rýži a za neustálého míchání ji lehce ze všech stran asi minutu osmažíme, až zesklovatí. Přilijeme vermut nebo víno a tekutinu necháme odpařit. Stále mícháme. Poté zalijeme sběračkou horkého vývaru.
Ztlumíme teplotu a přidáme nakrájené houby (klidně mražené, jen lehce povolené), kmín a lehce osolíme. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme další sběračku. Takto postupujeme až do chvíle, kdy je rýže měkká.
Do hotového rizota vmícháme strouhaný parmezán, dochutíme citronovou šťávou a pepřem, případně přidáme sůl a lžičku másla.
Zelné listy spaříme a naplníme je rizotem.
Naplněné listy dáme do kastrolu, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme konzervu drcených rajčat, prohřejeme, vlijeme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě, dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a provaříme.
Na talíři přelijeme zelné závitky rajčatovou omáčkou. Můžeme ji rozmixovat ponorným mixérem, případně přidat lžíci zakysané smetany nebo lístky čerstvé bazalky.


Fotky receptu Zelné listy plněné houbami a parmezánem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zelné listy plněné houbami a parmezánem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !