Postup přípravy receptu Zelný pekáč s jablky:
Hlávku zelí důkladně očistíme, rozkrájíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhý košťál. Poté zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. V kastrolu zprudka rozpálíme část oleje a krátce na něm nudličky zelí orestujeme. Pak zelí zalijeme trochou studené vody a dusíme přibližně 10 minut do poloměkka. Takto připravené zelí dáme stranou. Klobásy nakrájíme na silnější plátky a krátce opečeme na rozpáleném sádle. Jablka omyjeme, neoloupaná nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme se jádřinců. Přidáme je k opečeným klobásám, vše dobře promícháme a dohromady ještě jednou opečeme. Dušené zelí přendáme do olejem pečlivě vymazané zapékací mísy nebo menšího pekáčku, přidáme opečené klobásy s jablky i s výpekem, promícháme, osolíme, okmínujeme a opepříme. Přiklopíme pokličkou nebo druhým pekáčkem a dusíme v troubě 15 - 20 minut.