310ml vody
| 80 gramů másla
| 1 vejce
| 450 gramů pšeničné mouky
| 8 gramů/2velké odměrky/ sušeného mléka
| 32 gramů cukru
| 9 gramů/1 a 1/2malé odměrky/ soli
| 7,5 gramů/2 a 1/2 malé odměrky/ sušeného droždí
Postup přípravy receptu Žemle:
Podle návodu dáme přísady do pekárny /vodu, máslo, rozkvedlané vejce, mouku, sušené mléko, cukr, sůl a nakonec droždí/.
Dáme do pekárny na stupeň 7-Těsto. Když je těsto hotové, vyjmeme z pekárny. Na pomoučeném vále rozdělíme těsto na 12 bochánků. Položíme na slabě vymaštěný plech a necháme asi 40 minut volně kynout. Pak každou žemli pomažeme vejcem a pečeme dozlatova asi 15 minut.
Fotky receptu Žemle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!