125 ml rumu
| 200 g rozinek
| 350 g staršího chleba
| 1 l mléka
| 100 g másla
| 250 g cukru krystal
| 5 vajec
| kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
| máslo na vymazání trouby
| strouhanka na vysypání trouby
Postup přípravy receptu Žemlovka s rumem:
Omyté rozinky dejte do misky, zalijte rumem a nechte stát asi 30 minut. Chléb nakrájejte na malé kousky a dejte do větší mísy. Mléko přiveďte k varu, přidejte máslo, cukr a promíchejte. Touto směsí zalijte nakrájený chléb. Když se všechno mléko vsákne (asi po 30 minutách), přidejte zlehka vyšlehaná vejce, okapané rozinky a citronovou kůru. Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou, navrstvěte do ní chlebovou směs a upečte. Navrch můžete nastříkat sladkých sníh ze 2 bílků.
Fotky receptu Žemlovka s rumem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!