Postup přípravy receptu Žemlovka se sýrem a slaninou:
Troubu předehřejte na 180°C. Hrst sýra si nechte stranou, zbytek promíchejte s hořčicí a třemi lžícemi mléka. Plátky pečiva lehce potřete máslem a pak sýrovou směsí. Každý plátek rozkrojte na čtyři trojúhelníky.
Zapékací formu vymažte máslem. Špičkami nahoru do ní pokládejte plátky pečiva a průběžně je prosypávejte nasekanou slaninou. Zbylé mléko prošlehejte s vejci, solí a pepřem. Směsí přelijte chléb naskládaný ve formě a vše posypte zbylou slaninou i sýrem. Pečte dozlatova, asi čtyřicet minut.
Podávejte s grilovanými rajčaty, salátem nebo vařenými zelenými fazolkami.
Fotky receptu Žemlovka se sýrem a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!