Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žemlovka se sýrem a slaninou

fotka Žemlovka se sýrem a slaninou
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Žemlovka se sýrem a slaninou:

180g tvrdého sýra, strouhaného  | 1 lžíce ostřejší hořčice  | 850ml mléka  | 15g změklého másla  | 5 plátků toustového chleba  | 4 plátky slaniny, nasekané  | 3 vejce  |  sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Žemlovka se sýrem a slaninou:

Troubu předehřejte na 180°C. Hrst sýra si nechte stranou, zbytek promíchejte s hořčicí a třemi lžícemi mléka. Plátky pečiva lehce potřete máslem a pak sýrovou směsí. Každý plátek rozkrojte na čtyři trojúhelníky.

Zapékací formu vymažte máslem. Špičkami nahoru do ní pokládejte plátky pečiva a průběžně je prosypávejte nasekanou slaninou. Zbylé mléko prošlehejte s vejci, solí a pepřem. Směsí přelijte chléb naskládaný ve formě a vše posypte zbylou slaninou i sýrem. Pečte dozlatova, asi čtyřicet minut.
Podávejte s grilovanými rajčaty, salátem nebo vařenými zelenými fazolkami.


Fotky receptu Žemlovka se sýrem a slaninou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žemlovka se sýrem a slaninou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !