3 žemle
| 1/4 l mléka
| 250 g ovoce (rybíz, meruňky, jablka...)
| 3 vejce
| 120 g cukru
| na vymazání tuk
| na vyspání formy strouhanku
| 1/4 l šlehačky
Postup přípravy receptu Žemlový ovocný pudink:
Žemle nakrájíme na kostičky, ovoce očistíme a vypeckujeme a také nakrájíme na drobné kousky. V mléce rozkvedláme celá vejce a cukr a za stálého míchání zahříváme, až obsah zhoustne. Do vymazané a vysypané formy pak skládáme vrstvu žemlí, ovoce a nakonec krém. Poslední vrstva je vždy vaječný krém. Pak formu vložíme do vodní lázně a vaříme asi tři čtvrtě hodiny. Vyklopíme a ozdobíme šlehačkou a ovocnou šťávou.
Fotky receptu Žemlový ovocný pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!