Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 16.10. 2019
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Židovský makovec

fotka Židovský makovec
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Židovský makovec:

500 g máku  | 500 g polohrubé mouky  | 500 g cukru  | 1 citron  | 125 g rozinek  | 4 vejce  | 70 g kvasnic  | dle chuti: rostlinný tuk

Postup přípravy receptu Židovský makovec:

Mák propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme ho do chvíle, kdy jde zrnka rozetřít mezi prsty. Potom ho dáme na síto a necháme většinu vody okapat. Je-li stále ještě příliš hrubý, umeleme ho. V hrnci rozpálíme rostlinný tuk, nasypeme na něj mák, přidáme čtvrt kila cukru, spařené rozinky a nastrouháme kůru z citronu. Vše promícháme a smažíme asi čtvrt hodiny. Necháme vychladnout a přimícháme tuhý sníh ze dvou bílků. Dále si připravíme na makovec těsto. Z 400 gramů polohrubé mouky, 50 gramů cukru, droždí a sklenky vlašné vody uděláme základ, který necháme v teple vykynout. Mezitím si promícháme 3 žloutky s 200 gramy cukru, vlijeme do vykynutého těsta, přisypeme zbylou mouku, vlijeme rozpuštěný rostlinný tuk a těsto na makovec zpracujeme tak, až se přestane lepit na mísu nebo vařečku. Takto připravené těsto dáme do tepla kynout aby ještě zdvojnásobilo objem. Pak si pomoučíme vál, těsto rozdělíme na čtyři díly, každý rozválíme na placku, ty potřeme připravenou makovou náplní a srolujeme. Vymažeme a pomoučíme plech, dáme na něj zavinuté makovce a znovu je necháme v teple vykynout. Pak makovec potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do rozehřáté trouby přibližně na hodinu.



Fotky receptu Židovský makovec:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Židovský makovec
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !