Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.09. 2018
Dnes má svátek Zlata
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Žitný chléb ze Švédska

fotka Žitný chléb ze Švédska
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Žitný chléb ze Švédska:

1 hrnek mléka a stejně vody  | 2 1/2 lžic pokrmového tuku  | 1/2 hrnku melasy  | 1/2 hrnku cukru  | 1 lžička soli  | 1/2 lžíčky mletého anýze  | 2 x (7 g) balíček suchých kvasnic (nebo kostka čerstvých)  | 1 lžíce cukru  | 4 lžíce vlažné vody  | 2 hrnky žitné mouky  | 4-5 hrnků pšeničné celozrnné mouky  | 1 máslo

Postup přípravy receptu Žitný chléb ze Švédska:

Mléko přivést k varu, odstavit ho a přidat vodu, pokrmový tuk, melasu, 1/2 hrnku cukru, sůl a anýz. Nechat zchladnout na vlažnou teplotu.
Kvasnice rozpustit ve 4 lžících vlažné vody a 1 lžící cukru. Nechat je vzejít.
Do mísy dát žitnou mouku a přidat k ni vzešlé kvasnice a zchladlou vlažnou směs s vodou. Umíchat vše do hladka.
Postupně po hrncích přidat bílou mouku a hníst do hustého, ale vláčného těsta.
Vytřít mísu a vymastit ji máslem. Vložit do ni těsto, v másle ho obalit a na teplém místě ho nechat přikryté nakynout asi 1 hodinu.
Těsto rozdělit na tři koule, zabalit je do mikrotenového filmu a nechat je po 15 minut odpočinout.
Z koulí vytvořit podlouhlé bochníky a ty vložit do dobře vymaštěnývh forem. Bochníky nechat nakynout do dvojitého objemu (30-60 minut).
Předehřát troubu na 190 °C.
Vložit bochníky do trouby a péct je 35-40 minut. Ihned po upečení je potřít rozpuštěným máslem a nechat je vychladnout na mřížce, před krájením.


Fotky receptu Žitný chléb ze Švédska:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žitný chléb ze Švédska
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !