Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlaté měsíčky

fotka Zlaté měsíčky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Zlaté měsíčky:

250 g mouky  | 1/2 lžičky prášku na pečení  | 100 g měkkého másla  | 100 g práškového cukru  | 1 balíček vanilkového cukru  | 1/2 lžičky mletého kardamomu  | 2 žloutky  | 5 lžic smetany  | 2 lžíce sekaných mandlí

Postup přípravy receptu Zlaté měsíčky:

Mouku smícháme s práškem na pečení. Máslo prohněteme s práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a kardamomem. Vmícháme žloutek, mouku a smetanu. Těsto důkladně prohněteme a necháme asi dvě hodiny přikryté uležet.
Pracovní plochu poprášíme moukou. Dva plechy na pečení vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 200°C.
Z těsta po částech vyválíme plát asi tři milimetry silný. Formičkou ve tvaru půlměsíce vykrájíme kousky těsta. Placičky rozložíme na oba plechy na pečení. V hrnku mícháme žloutky, kterými placičky peroutkou potřeme. Měsíčky můžeme posypat sekanými mandlemi.
Pečeme v trobě 8-10 minut do zlatova.


Fotky receptu Zlaté měsíčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zlaté měsíčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !