Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žloutkovo-perníkové řezy

fotka Žloutkovo-perníkové řezy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Žloutkovo-perníkové řezy :

300 g hladké mouky  | 120 g medu  | 1/8 másla  | 1/2 lžičky jedlé sody  | 2 žloutky  | 1 vanilkový cukr  | 1 zavařenina  |  citronové kůry  | Žloutková poleva:  | 2 žloutky  | 2 lžíce moučkového cukru  | 2 lžíce citrónové šťávy  | 2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu Žloutkovo-perníkové řezy :

Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou. Těsto propracujeme a rozválíme na 2 stejné pruhy, pečeme v mírnější troubě. Jeden pruh pak potřeme zavařeninou a na něj položíme 2.pruh, který polijeme žloutkovou polevou a nakrájíme na řezy. Lze také místo 2 pruhů upéct 1 placku a pak ji rozkrojit na 2.
Žloutková poleva: žloutky a štávu z citronu či rum mícháme a přidáme tolik moučkového cukru, až je poleva hladká a hustá tak, aby se dala dobře roztírat.


Fotky receptu Žloutkovo-perníkové řezy :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žloutkovo-perníkové řezy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !