Použité suroviny receptu Zmrzlinový tunel s ovocem:
4 ks bílek
| 80 g cukr krystal
| 1/2 sáčku vanilkový cukr
| 40 g hladká mouka
| 40 g strouhaný kokos
| špetka prášek do pečiva
| 300 g vanilková zmrzlina
| 300 g jahodová zmrzlina
| 300 g mascarpone zmrzlina
| 5 lžic krájené kandované ovoce
| sklenička koktejlové třešně
Postup přípravy receptu Zmrzlinový tunel s ovocem:
Z bílků vyšleháme pevný sníh. Pak do něj postupně zašleháme krystalový a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, až vznikne hustá a pevná pěna. Mouku prosijeme a smícháme s kokosem a práškem do pečiva. Směs zlehka vmícháme do sněhu z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka při 200 C asi 8 minut. Necháme je vychladnout, potom je obrátíme a opatrně z něj sloupneme papír. Zmrzlinový tunel nejsnáze připravíme v chlebíčkové formě. Formu vyložíme alobalem tak, aby jeho okraje přesahovaly. Na něj opatrně položíme plát vychladlého těsta. Část plátu, určená na zakrytí zmrzliny nehoře, může také volně viset přes formu.
Všechny druhy zmrzlin necháme nejprve mírně povolit a potom je postupně, podle vlastní fantazie vrstvíme na připravené těsto do chlebíčkové formy. Vrstvy prokládáme kandovaným ovocem a višněmi. Poslední vrstvu zmrzliny uhladíme a zakryjeme přebývajícím plátem těsta. Vše utáhneme převislým alobalem a vložíme do mrazničky. Hotový zmrzlinový tunel s ovocem krájíme horkým nožem a podlijeme ho šťávou z koktejlových třešní.
Fotky receptu Zmrzlinový tunel s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!