5 vajec
| 275 g moučkového cukru
| 50 g solamylu
| 50 g polohrubé mouky
| 2 cl amaretta
| 200 g čokoládových hoblinek
| 500 ml smetany
| 300 g jemného tvarohu
| 70 g mandlí
Postup přípravy receptu Zuccotto s čokoládou:
Žloutky rozmícháme se 125 g cukru, solamylem a moukou, vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Z plátu vykrojíme kolo (asi 10 cm) a zbývající plát nakrájíme na pásky široké asi 5 cm. Mísu vyložíme upečeným těstem a zakapeme likérem. 100 g čokoládových hoblinek rozpustíme ve 100 ml smetany. Smetanu ušleháme se 150 g cukru, přimícháme mandle a tvaroh. Do jedné poloviny krému zamícháme rozpuštěnou čokoládu, do druhé hoblinky. Mísu doplníme prvním, poté druhým krémem a zakryjeme pásky. Chladíme asi 3 hodiny.
Fotky receptu Zuccotto s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!