Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zvěřinová paštika

fotka Zvěřinová paštika
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Zvěřinová paštika:

1000g ořezu ze zvěřiny  | 500g prorostlého vepřového boku  | 300g jater  | 10 žloutků  | 200ml sladké smetany  | 100g slaniny  | 3 větší cibule  |  sůl  |  kmín  |  pepř  |  tymián  |  hřebíček  |  muškátový oříšek  | 400g anglické slaniny nakrájené na plátky

Postup přípravy receptu Zvěřinová paštika:

Vepřové i zvěřinové maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, cibuli na hrubší kusy osolíme a vše lehce podlité pečeme v troubě do měkka. Upečené maso necháme trochu ochladnout a pak ho semeleme.
Při mletí přidáváme kousky syrových jater. Potom přidáme žloutky, smetanu, výpek z pekáče, slaninu krájenou na drobné kostičky a hlavně směs koření. Paštikovou fáš pečlivě promícháme a případně dosolíme.
Paštikovou formu vyložíme plátky anglické slaniny nebo hliníkovou fólií a pečlivě do ní vetřeme těsto tak, aby v něm nebyly bubliny a škvíry. Otevřenou část formy pak zakryjeme alobalem.
Paštiku pečeme v mírné troubě ve vodní lázni určitě půl druhé hodiny. Pečenou paštiku pak necháme zvolna chladnout ve formě.
Studenou paštiku vyjmeme z formy, krájíme na silnější plátky a podáváme s ovocem, kompotovanými brusinkami a podobně.


Fotky receptu Zvěřinová paštika:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zvěřinová paštika
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky