Vložil: | saskijka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní vepřové koule:
1 lžíce hl. mouky
| 3 str. česneku
| 2 vejce
| 500 g vepř. mletého masa
| 2 feferonky
| 3 lžíce solamylu
| 50 g slaniny
| 1 dl mléka
| 5 toastových chlebů
| sladká paprika
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Pikantní vepřové koule:
Slaninu jemně umeleme nebo usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Střídku toastového chleba namočíme do mléka. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme.
Mleté maso vložíme do mísy přidáme vejce, slaninu, vymačkané střídky chleba, česnek a feferonky. Podle chuti okořeníme a osolíme. Vše důkladně promícháme a spojíme se škrobovou moučkou a moukou. Propracujeme a necháme půl hodiny odležet v chladu.
Mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do vysoké vrstvy oleje. Jakmile se maso zatáhne, napichujeme každý kousek na špejli a pomocí ní maso otáčíme a smažíme za všech stran dorůžova. Hotové koule necháme okapat na ubrousku.
Pikantní vepřové koule podáváme teplé. Jako přílohu volíme pečivo.
Fotky receptu Pikantní vepřové koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!