Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chapatti z Indie

fotka Chapatti z Indie
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Chapatti z Indie:

400 g celozrnné pšeničné mouky  | 1/2 - 1 lžička soli  | 2 lžíce slunečnicového oleje (nemusí být)  | 250 ml vlažné vody  |  bylinky dle Vaší chuti (máta, koriandr, chilli, pískavice řecké seno jsou tradiční bylinky)

Postup přípravy receptu Chapatti z Indie:

Vložit mouku do mísy, přidat sůl a smíchat pomocí prstů. Přidat olej a dobře vmíchat do mouky. Postupne přidávat vodu. Vypracovat v měkké, trochu lepivé těsto. Přendat na vál a hníst po 4-5 min., až je těsto hladké a přestane se lepit. Vpracovat dovnitř bylinky. Přikrýt vlhkou utěrkou a nechat stát po 20-30 min.

Rozdělit těsto na dvě části a každou na 8 dílů. Vyválet každý na kouli a pomocí dlaně je zploštit na kulaté placky. Každou placku pomoučit a rozválet na 15cm. Nechat ostatní těsto přikryté během doby, co se pracuje na každé placce.

Rozehřát těžkou pánev na středně horkém ohni. Vložit chapatti do suché pánve a když se začnou dělat na povrchu bubliny a na spodu hnědé skvrny, obrátit placku a přitlačít okraje špachtlí, aby se placky nafoukly. Nechat na pánvi, až i na druhé straně se utvoří hnědé skvrny. Během celé doby se pánev hodně rozehřeje a tak je možné, že se teplota musí snížit.

Udržovat chapatti teplé v alobalu vyloženém čistou utěrkou po dobu přípravy ostatního těsta.


Fotky receptu Chapatti z Indie:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chapatti z Indie
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !