1/2 kg hladké mouky
| 1/4 kg celozrnné mouky
| 20 g droždí
| 2,5 dcl vlažné vody
| asi 15 nakrájených oliv
| 2 lžíce kvalitního oliv. oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Chléb s olivami:
Uděláme si kvásek z vody a droždí. Po 15 minutách ho vmícháme do mouky a zaděláme těsto se všemi ingrediencemi. Těsto přikryjeme a necháme v míse kynout cca 2 h. 30 min. Pak ho vyválíme a uděláme si 2-3 bochánky, které opatrně položíme na plech či keramickou pizza desku.
Bochánky přikryjeme utěrkou a necháme kynout dalších 60 minut. Troubu si předehřejeme a pečeme na 210oC / 25 minut s programem "horkovzduch" nebo 210oC / 30 minut na "pečeni s ventilaci".
Fotky receptu Chléb s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!