Novoroční předsevzetíNovoroční předsevzetí 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Nový seriál Slunečná míří k divákůmNový seriál Slunečná míří k divákům Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 29.01. 2020
Dnes má svátek Zdislava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica

fotka Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 35

Použité suroviny receptu Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica:

2kg kořenové zeleniny  | 2l vody  | 200g másla  | 1kg cibule  | 2kg brambor  |  zeleninový bujon  |  sůl  |  pepř  |  rozmarýn  |  příloha:  |  parmazán  | 30ml oliv. oleje  | 100g rajčat  | 100g černých oliv  | 150g kapie  | 200ml vody  | 200g cukru krystal  | 1kg hl. mouky  | 200g droždí  |  tymián

Postup přípravy receptu Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica:

Dietní zeleninová polévka po Irsku.
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, kořenovou zeleninu na kostky.
V hrnci rozpustíme máslo nebo rozehřejeme olivový olej. Vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme kořenovou zeleninu a za stálého míchání vše dále restujeme asi 15 minut. Pak zeleninu podlijeme vodou. Pozor ale, zelenina by se měla dusit a ne vařit! Směs ochutíme pouze solí, pepřem a lehce zeleninovým bujonem. Zeleninovou směs dusíme asi 45 minut a stále podléváme.
Než se udusí zelenina, dáme vařit oloupané brambory, pokud možno je rozvaříme. Brambory scedíme a rozmixujeme jako kaši. Přidáme trochu másla, ale opět je nesolíme!
Když je zelenina měkká, téměř rozvařená, přilijeme dostatečné množství vody a necháme zavařit. Do vroucí polévky pomalu přidáváme rozmixované brambory. Polévku lehce povaříme a odstraníme z tepelného zdroje. Nakonec pouze celou polévku rozmixujeme. Čím déle, tím lépe. Polévka bude lehká a nadýchaná. Polévka by měla být hustá. Neměla by obsahovat kousky zeleniny a měla by mít lehce nažloutlou barvu - jako svíčková na smetaně.

FOCCICA - irská buchta k polévce.
Do misky vložíme hladkou mouku. Přidáme rajčata naložená v oleji, olej z rajčat, vlažnou vodu, droždí, černé olivy, sůl, cukr, čerstvý rozmarýn, čerstvý tymián a nadrobno nasekané barevné kapie.
Vše zamícháme a těsto necháme odpočinout na teplém místě asi 30 minut. Pak těsto rozložíme na pekáč vymazaný olivovým olejem, posypeme parmazánem a osolíme mořskou solí (krystalky). Foccica pečeme na 150 °C asi 15 minut. Povrch musí být zlatavý.
Foccica podáváme vždy čerstvé, nakrájené a s horkou polévkou. Nic nezkazíte, když do polévky na talíři nakapete bazalkové pesto.


Fotky receptu Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica:

Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica
Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica
Dietní zeleninová polévka po irsku a foccica
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Dietní zeleninová polévka po irsku a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !