Použité suroviny receptu Domácí chléb podle paní Jarky z Brna :
0,5 kg hladké mouky
| 2,5 lžičky soli
| hodně kmínu
| slunečnicová semínka
| kusy vlašských ořechů nebo škvarky
| osmaženou cibulku
| česnek
| Na kvásek:
| 1/4 l vlažné vody
| 1 kostku cukru
| necelou kostku kvasnic
Postup přípravy receptu Domácí chléb podle paní Jarky z Brna :
Necháme vzkypět kvásek a přidáme do mouky s přísadami. Čtvrt hodiny necháme kynout v teple. Potom vložíme do vhodného plechu - nejlépe do pekáčku na srnčí hřbet (ale bez vlnek). Rozehřejeme troubu a naplno péčeme čtvrt hodiny - troubu neotvíráme!!! Pak otočíme a dopečeme do barvy, kterou chceme - světlá či tmavá kůrka - potřeme vodou se solí.
Fotky receptu Domácí chléb podle paní Jarky z Brna :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!