Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí chléb z kvásku

fotka Domácí chléb z kvásku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Domácí chléb z kvásku:

700 g jemné pšeničné mouky celozrnné  | 500 g jemná žitná mouka celozrnná  | 200 g chlebového kvásku  |  sezamové semínko  |  lněné semínko  |  kmín  |  sůl  |  voda na máčení  | kvásek  | 100 g žitné celozrnné mouky  | 100 g pšeničné celozrnné mouky  | 5 g droždí

Postup přípravy receptu Domácí chléb z kvásku:

Nejméně 30 hodin před pečením chleba si připravíme chlebový kvásek, smícháme žitnou a pšeničnou celozrnnou mouku, přidáme droždí a vypracujeme bochánek co drží tvar, dáme na talířek a přikryjeme miskou (necháme v teple alespoň 30 hodin).
Večer smícháme namletou mouku žitnou s kvasem, zalijeme vlažnou až teplou vodou a zamícháme (konzistence asi jako palačinkové těsto), přikryjeme a necháme do rána kvasit.
Ráno odebereme do zavařovací sklenice 380ml kvasu (cca půl sklenice), je to kvas na příští pečení chleba, zavřeme a uložíme v chladu.
Do zbylého kvasu přidáme pšeničnou mouku, sůl, kmín a semínko, dle potřeby vodu a uhněteme (těsto musí mít takovou konzistenci, že se nelepí na ruce a drží tvar, ale je tvárné, ne extra tuhé). Vymažeme formu (větší) na biskupský chlebíček tukem a vysypeme moukou a těsto do ní ihned vložíme. Posypeme semínky sezamu a slunečnice i lněnými semínky a namočenou rukou semínka zapracujeme jemně do chleba, aby se při pečení nevysypaly, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.
Cca po 2 hodinách až je těsto hezky naběhlé, dáme péci do rozpálené trouby na 220°C, po 15 minutách snížíme teplotu na 160°C a pečeme dozlatova (45 minut). Po upečení ihned vyklopíme, potřeme studenou vodou a necháme vydýcht vrchní stranou dolů.


Fotky receptu Domácí chléb z kvásku:

Domácí chléb z kvásku
Domácí chléb z kvásku
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Domácí chléb z kvásku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !