Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.06. 2018
Dnes má svátek Zdeňka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jogurtové chlebánky

fotka Jogurtové chlebánky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Jogurtové chlebánky:

1 vrchovatá lžíce drceného kmínu  | 750 g hladké pšeničné mouky  | 250 g žitné celozrnné mouky  | 1/2 sáčku sušeného droždí  | 200 ml bílého jogurtu  | 1 rovná lžíce soli  | 250 ml mléka  | 2 vejce

Postup přípravy receptu Jogurtové chlebánky:

Do mísy přesijeme obě mouky (přesijeme proto, aby se mouka provzdušnila). Přidáme droždí, kysanou smetanu, sůl a vajíčka, zalijeme mlékem a vařečkou nebo mixérem vyhnětáme nelepivé těsto. Dáme je do velkého mikrotenového sáčku, který jen lehce zatočíme a dáme do lednice kynout do druhého dne. Je vhodné sáček s těstem postavit do mísy, protože těsto hodně zvětší svůj objem. Tohle těsto v lednici vydrží pět až sedum dní, takže každý den odebereme jen potřebné množství a upečeme si jen tolik, kolik spotřebujeme.
Druhý den vyjmeme těsto z lednice a pomoučenýma rukama z něj vykoulíme bochánky, které položíme na vymoučený plech.
Povrch bochánků potřeme vodou...a posypeme celým kmínem, sezamovými semínky, mákem, sýrem, solí nebo prostě tím, na co máme chuť.
Necháme rozehřát troubu na 200°C a mezitím nám bochánky ještě trochu nakynou. Vložíme je do trouby a pečeme 10 minut, po této době stáhneme teplotu na 180°C. Na dno trouby vložíme malý kastrůlek s vodou, aby se těsto nevysušovalo a bylo kypré.
Přibližně po dalších 50 minutách jsou bochánky upečené dozlatova a je čas je vytáhnout z trouby.
Necháme vychladit a máme fantastickou pochoutku, čerstvou každý den.
Dobrou chuť! A ať se jdou prodejny pečiva VYCPAT!!!


Fotky receptu Jogurtové chlebánky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jogurtové chlebánky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !