Použité suroviny receptu Koláč s masem a zelenými fazolkami:
těsto:
| 150 g celozrnné pšeničné mouky
| 100 g polohrubé mouky
| 130 ml mléka
| 1 kostka droždí
| špetka soli
| 40 g másla
| 1 vejce
| náplň:
| 300 g mražených fazolkových lusků
| 300 g krůtího masa
| 2 rajčata
| 100 g tvrdého sýra
| 3 vejce
| 100 ml sladké smetany
| 200 ml kysané smetany
| 1 stroužek česneku
| tuk a hrubá mouka na formu
| olej
Postup přípravy receptu Koláč s masem a zelenými fazolkami:
Z mouk, mléka, droždí, soli, másla a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Fazolky krátce povaříme v jemně osolené vodě. Krůtí maso nakrájené na tenké nudličky osmahneme na trošce oleje, osolíme a přimícháme k němu povařené fazolky, nakrájená rajčata a strouhaný sýr. Těsto rozložíme na dno i boky vymazané dortové formy a rozprostřeme na něj fazolkovo-masovou směs. Obě smetany smícháme se třemi vajíčky, prolisovaným česnekem a osolíme. Nalijeme na koláč a pečeme při střední teplotě asi 45 minut.
Fotky receptu Koláč s masem a zelenými fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!