280 ml vody
| 2 lžíce oleje
| 2 lžičky soli
| 1 lžička cukru
| 400 g hladké mouky
| 100 g celozrnné žitné mouky
| 2 lžíce sušené bramborové kaše
| 1 lžička mletého kmínu
| 20 g čerstvých kvasnic
| olej na potření
Postup přípravy receptu Křupavé dalamánky :
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto na vále rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků a z každého vytvarujeme váleček. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších dvacet minut kynout. Pak každý potřeme olejem a plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu asi 25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout přikryté utěrkou.
Fotky receptu Křupavé dalamánky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!