Použité suroviny receptu Mazanec nejen na Velikonoce:
250 ml mléka
| 1 žloutek
| 125 g rozpuštěného tuku
| 100 g hladké mouky
| 400 g polohrubé mouky (v případě potřeby přisypeme hladkou mouku, aby těsto nebylo moc tekuté)
| 50 g cukru
| 2 vanilkové cukry
| špetka soli
| citronová kůra
| 5 g sušeného droždí
| mandle
| rozinky
Postup přípravy receptu Mazanec nejen na Velikonoce:
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program TĚSTO, po zvukovém signálu přidáme mandle a rozinky.
Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby, vytvoříme 2–3 bochánky a přendáme na plech.
Povrch posypeme mandlemi, nařízneme uprostřed kříž a potřeme bílkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut na 200 °C, poté teplotu zmírníme a dopečeme.