Použité suroviny receptu Nevařená šťáva z červeného rybízu:
2,5 kg cukru
| 3 l rybízu
| 2 l vody
| 5 dkg kyseliny citr.
| 1 ks Petol nebo jiný konzervační přípravek
Postup přípravy receptu Nevařená šťáva z červeného rybízu:
Rybíz, vodu a kyselinu dáme do 5l sklenice. 24 hodin necháme odstát na tmavém místě, občas promícháme.
Poté přecedíme, přidáme cukr a petol a mícháme, než se cukr rozpustí. Pak plníme do lahví.
v zaří není nikde k dostání Konzervační přípravek Dr.Oetker /a to jsem sháněla po celém okresním městě/ ???????? Hlavně že je všude nabízeno Vánoční cukroví.....už nyní
PETOL se už nevyrábí, kyselina sorbová také ne. Prodávají se různé směsi, ty už obsahují cukr a nějakou konzervační látku a jsou určeny spíš na výrobu marmelád. Čím petol nahradit?