Použité suroviny receptu Pomazánky z červené čočky a nivy na toasty:
200 g červené čočky BIO půlené
| 2 str. česneku
| 50 g majonézy
| 150 g nivy
| 3 kyselé okurky
| 50 g zakys. smetany
| sladká paprika
| petrželka
| sůla pepř
| veka
| olej
| na ozdobu plátky sýra
Postup přípravy receptu Pomazánky z červené čočky a nivy na toasty:
Červenou čočku uvaříme. Česnek prolisujeme. Kyselé okurky jemně nastrouháme. Sýr rozdělíme na polovinu. Z jedné části nakrájíme plátky na ozdobu a druhou polovinu jemně nastrouháme.
V míse promícháme čočku se sýrem, česnekem a okurkou. Vše spojíme zakysanou smetanou a majonézou, opepříme, osolíme a necháme v chladu rozležet.
Na oleji opečeme plátky veky dozlatova a necháme na ubrousku okapat. Můžeme však použít i toastový chléb.
Pomazánku podáváme na toastech, zdobíme plátkem sýru, kouskem petrželky a jemně posypeme sladkou mletou paprikou.
Fotky receptu Pomazánky z červené čočky a nivy na toasty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!