Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ruský bramborový chleba

fotka Ruský bramborový chleba
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 21

Použité suroviny receptu Ruský bramborový chleba:

dle potřeby: máslo a olej na vymaštění  | 225 g moučných brambor, nakrájených na kostičky  | 1 sáček (6-7 g) instantních nebo suchých kvasnic  | 350 g nebělené, chlebové bílé mouky + navíc na vál  | 115 g celozrnné mouky + navíc na posypání  | 1/2 lžičky rozdrceného kmínu  | 2 lžičky soli  | 2 lžičky másla (30 g), nakrájeného na kostičky

Postup přípravy receptu Ruský bramborový chleba:

Vymazat plech máslem. Uvařit brambory do měkka. Slít brambory a uschovat 150 ml vody. Rozšťouchat brambory a nechat je vystydnout.
Ve velké míse smíchat dohromady kvasnice (nemáte-li instantní, tak je nechat předem vzejít ve vodě z brambor), obojí mouku, kmín, a sůl. Přidat máslo a vpracovat ho dovnitř, tak jako na drobenku.
Dohromady smíchat přepasírované brambory s uschovanou vodou (nebo vzejitými kvasnicemi) a postupně tuto směs vpracovat do mouky, až vznikne měkké těsto.
Přenést na pomoučený vál a hníst asi 8-10 min., až vznikne lesklé a pružné těsto.
Vložit těsto do olejem vymazané mísy, přikrýt ho olejem pomaštěným plastickým filmem a dát na teplé místo vzejít na 1 hodinu, nebo až je dvojnásobného v objemu.
Vyklopit těsto na lehce pomoučený vál, splasknout těsto a ještě ho chvíli jemně hníst. Z těsta vytvořit oválnou šišku asi 18 cm dlouhou. Položit na plech a posypat ji celozrnnou moukou.
Přikrýt pomaštěným filmem a nechat na teplém místě vykynout do dvojitého objemu.
Mezi tím předehřát troubu na 200 °C., pomocí ostrého tenkého nože nakrájet asi 1cm hluboké, křížem krážem diagonální zářezy.
Péct po 30-35 min. do zlatohněda. Po zaklepání na dno, chleba má znít dutě. Nechat chleba vystydnout před krájením krajíců.
Tip: Můžete vynechat kmín a místo něho před tvarováním chleba do šišky, zamíchat do těsta rozdrobený sýr čedar, nebo sýr s modrou plísní.



Fotky receptu Ruský bramborový chleba:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ruský bramborový chleba
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !