500 g polohrubé mouky
| 30 g droždí
| 250 ml mléka
| 30 g másla
| 1 lžička cukru
| 1/2 lžičky soli
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Domácí mléčné rohlíky:
Prosijeme mouku do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj uděláme z mléka a droždí kvásek. Přikryjeme trochou mouky a necháme vykynout asi 15 minut. Mezitím rozpustíme máslo a smícháme ho s cukrem a solí. Přidáme do kvásku a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme asi na 15 dílků, ty vyválíme do oválu a ohneme do tvaru rohlíku. Plech na pečení vyložíme papírem, rohlíky na něj naskládáme a necháme ještě asi 15 minut vykynout. Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným žloutkem, dáme do trouby vyhřáté na 220 °C a cca 12 - 15 minut (dozlatova) pečeme.