Použité suroviny receptu Špagetový koláč se žampióny:
150 g polohrubé mouky
| 150 g žampiónů
| 200 g dušené šunky
| 150 ml zakysané smetany
| 3 lžíce tymiánových lístků
| sůl
| 50 g chlazeného másla
| 200 g špaget
| 3 vejce
| 100 g tvrdého sýra
| 3 lžíce oleje
| pepř
Postup přípravy receptu Špagetový koláč se žampióny:
Z mouky, chlazeného másla, špetky soli a 60 ml vody vypracujeme hladké křehké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 min. Žampióny očistíme a nakrajíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme žampióny a tymián. Opékáme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu. Scedíme je, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Šunku nakrájíme na nudličky. Rozmícháme vejce, zakysanou smetanu a polovinu sýru. Z těsta si vyválíme tenký plát a vymazanou koláčovou formu jím vyložíme. Obložíme špagetami, šunkou a žampióny s tymiánem. Nakonec zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem. Pečeme do zlatova asi 40 minut.
Fotky receptu Špagetový koláč se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!