Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Švábský slaninový koláč

fotka Švábský slaninový koláč
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Švábský slaninový koláč:

400 g polohrubé mouky  | 30 g droždí  | 0,25 l vlažného mléka  | 1 špetka cukru  | 60 g másla  | 1 vejce  | 0,5 lžičky soli  | 400 g prorostlé slaniny  | 2 lžíce kmínu  | 2 lžíce hrubé soli  |  máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu Švábský slaninový koláč:

Plech nebo koláčové formy vymažeme máslem. Mouku prosijeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek, rozdrobíme do něj droždí. Zamícháme s trochou cukru, mouky, mléka a přikryté čistou utěrkou necháme 15 minut kynout. Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, sůl, vejce a vše zpracujeme na těsto. Mísíme tak dlouho, až se tvoří vzduchové bubliny. Těsto poprášíme mokou a zase necháme 30 minut po utěrkou kynout. Slaninu nakrájíme na malé čtverečky. Na pomoučeném vále vyválíme těsto, položíme na plech nebo do formy a hustě posypeme slaninou, kmínem a solí a necháme 15 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 220°C a koláč pečeme 25 až 30 minut na druhé příčce odspodu. Koláč podáváme horký.


Fotky receptu Švábský slaninový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švábský slaninový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !