Použité suroviny receptu Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem :
2 konzervy tresčích jater King Oscar
| 2 červené cibule
| 40 g másla
| 2 větší brambory
| 5 lžic balsamikového octa
| 2 lžíce cukru
| dýňový olej
| sůl
Postup přípravy receptu Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem :
Tresčí játra vyjměte z konzervy, nechte okapat z oleje a nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Poté vložte dvě větší brambory do studené osolené vody a začněte je vařit. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a velmi pozvolna duste, dokud nezměkne. K cibuli pak přidejte balsamikový ocet a cukr a po pěti minutách odstavte z plotny.
Uvařené brambory nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Zároveň dejte ale pozor, aby se nerozpadly. Poté je přendejte na pánev a na dýňovém oleji opečte dozlatova. Brambory je také možné vložit na 15 minut do trouby. Nakonec je nechte okapat a servírujte s dušenou cibulí a játry z tresky.
Fotky receptu Tresčí játra s červenou cibulí a balsamikovým octem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!