Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční buchty z domácí pekárny

fotka Velikonoční buchty z domácí pekárny
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 53

Použité suroviny receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny:

50 g kandovaná citronová a pomerančová kůra  |  100 g sušený rybíz  | na potření:  | 2 lžíce hladká mouka  | 3 lžíce cukr  | 3 lžíce mléko  | těsto:  | 4 lžíce cukr  | 4 lžíce máslo  | 1/2 lžičky sůl  | 2 lžičky koření jablečný závin  | 2 lžičky droždí  | 1 hrnek mléko  | 3,5 hrnku hladká mouka  | 1 ks vejce

Postup přípravy receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny:

Vejce rozšleháme a hrnek mléka ohřejeme na pokojovou teplotu. 4 lžíce másla rozehřejeme a mouku prosejeme.

V míse ušleháme vejce, mléko, máslo a nalijeme do pečící nádoby vaší domácí pekárny. Přidáme zbývající suroviny ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na program těsto.

Jakmile zazní zvukové znamení, přisypeme rybíz a kůru. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a hněteme 1 až 2 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvoříme koule.

Buchty rozmístíme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě (pomalé kynutí zlepšuje jejich kvalitu).

Z mouky, 1 lžíce cukru a vody umícháme pastu. Zbytkem cukru zahříváme s mlékem, až se rozpustí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když buchty téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii a ostrým nožem naznačíme kříž na každé buchtě. Cukrářský sáček naplníme pastou z mouky a cukru a obtáhneme naznačený kříž.

Buchty pečeme v troubě asi 15 - 25 minut, nebo až jsou propečené. Přeneseme na drátěnou mřížku, potřeme je mlékem s cukrem a necháme vychladit. Podáváme teplé i studené.



Fotky receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !