Použité suroviny receptu Vrstvená paštika z krabů a avokáda:
1-2 hlávky zeleného jarního salátu
| 3 lžičky mouky
| 2 lžíce mléka
| 2 lžíce majonézy
| 1 lžíce smetany
| 2 lžičky rajčatové pasty
| 1 lžička citronové šťávy
| 1 lžička pikantní hořčice
| 170 g konzerva krabího masa bez tekutiny
| 60 g smetanového sýra
| 1 avokádo (dužina)
| dle chuti: česnek
| 2 lžičky citronové šťávy navíc
| 1/4 lžičky tabasco omáčky
| 125 g smetanového sýru navíc
Postup přípravy receptu Vrstvená paštika z krabů a avokáda:
Do vařící vody ponořit listy salátu a ihned je přendat do ledové vody. Osušit na ubrousku. Vyložit kalíšky, nebo mělké hrníčky (objemu 130 ml) salátem.
Rozehřát máslo v kastrolku, přidat mouku a míchat po 1 min. Postupně přilít smíchané mléko s majonézou a smetanou a za stálého míchání nechat vše povařit a zhoustnout. Sundat z ohně, zamíchat dovnitř rajčatovou pastu, citronovou šťávu, hořčici a přikrýt. Nechat vystydnout a přimíchat krabí maso. Dát vše do mixéru, přidat smetanový sýr (60 g) a rozmixovat (sem tam zastavit a škrabkou sundat směs ze stěn mixéru). Rozdělit směs na salát do misek a nechat na hodinu v lednici.
V mixéru rozmixovat zbývající přísady na hladko. Sem tam zastavit a škrabkou sundat směs ze stěn mixéru.
Rozdělit avokádovou směs na kraby a zcela přikrýt zbývajícím salátem.
Nechat v lednici po několik hodin nebo přes noc.
Fotky receptu Vrstvená paštika z krabů a avokáda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!