Novoroční předsevzetíNovoroční předsevzetí 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Velký roční horoskop na rok 2018Velký roční horoskop na rok 2018 Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 19.02. 2018
Dnes má svátek Patrik
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bezový sirup z bobulí

fotka Bezový sirup z bobulí
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 114

Použité suroviny receptu Bezový sirup z bobulí :

2 kg bezinek,  | 2 l vody  | 1 kg cukru  | kousek celé skořice nebo vanilky  | lžička nastrouhané citrónové nebo pomerančové kury  | 2 hřebíčky

Postup přípravy receptu Bezový sirup z bobulí :

Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku, hustý odpad už nepoužijeme, obě šťáv - jak scezenou, tak i ze strojku - slijeme, odměříme a na každý litr šťávy přidáme l kg cukru. Přidáme koření, citrónovou nebo pomerančovou kůru a vaříme mírným varem za stálého míchání, aby se dobře rozpustil cukr, 20 minut. Horký sirup vlijeme do čistých nahřátých lahví, uzavřeme a necháme vychladnout. Bezinkový sirup můžeme po uvaření také smíchat se stejnou dávkou rumu a používat jako bezinkový likér. Je dobrý proti bolestem nervů, neuralgiím apod.


Fotky receptu Bezový sirup z bobulí :

Bezový sirup z bobulí
Bezový sirup z bobulí
Bezový sirup z bobulí
Bezový sirup z bobulí
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Bezový sirup z bobulí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Bezový sirup z bobulí
Obrázek uživatelky
profil
nejrychlejší je dát celé větvičky do propařovacího hrnce, rovnou nasypat cukr a šťáva se sama prolije do spodní nádoby a vy jen můžete slévat do lahví. Je hustá. Z ní potom lze udělat vynikající marmeláda - vlastně želé, které je opravdu výborné. Pokud do šťávy přidáte trochu rumu, máte bezvadný likér. Myslím, že bezinky jsou u nás ještě dost nedoceněné.
Obrázek uživatelky
profil
taky dělávám ale ne s vodou jen bezinky a cukr a neředěnou štávu vleju do skleniček a dám do ledničky je toho málo ale paradní koncentrát,který dávám dětem malou lžičku při horečce. Dcerka nemuže léky má na ně alergii tak máme vše z bylinek a opravdu pomáhá!!!Smajlík

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles