Použité suroviny receptu Čajové pečivo s čokoládou:
300 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| sůl
| z 1/2 citronu nastrouhanou kůru
| 2 vejce
| 400 g hladké mouky
| 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
| 50 g čokolády na vaření
| 100 g meruňkového džemu
| pečicí papír
Postup přípravy receptu Čajové pečivo s čokoládou:
Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do zadělávací mísy. Přidáme cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Vše utřeme dohladka. Postupně zašleháme vejce a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme různé tvary. Cukroví pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut dozlatova. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Vychladlé pečivo spojíme meruňkovým džemem a podle vlastní fantazie odzobíme čokoládou, kterou necháme zaschnout.
Fotky receptu Čajové pečivo s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!