Použité suroviny receptu Omeleta s tropickým ovocem:
4 vejce
| 50 g krupicového cukru
| 5 lžic mléka
| 60 g hladké mouky
| prášek do pečina na špičku nože
| špetka soli
| 400 g směsi různého ovoce
| 400 g zakysané smetany
| 2 sáčky vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Omeleta s tropickým ovocem:
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšlenáme s cukrem do husté pěny. Vmícháme postupně mléko a mouku promísenou s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a zlehka ho zapracujeme do těsta. Jednu čtvrtinu těsta nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rovnoměrmě rozetřeme do kulatého tvaru. Stejným způsobem postupujeme i se zbylým těstem. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10 minut dozlatova. Všechno ovoce očistíme. Velké plody pokrájíme na menší kousky, malé necháme v celku. Zakysanou smetanu důkladně rozmícháme s vanilkovým cukrem. Vychladlé omelety opatrně sloupneme z papíru, na kterém se pekly, a dáme na talíře. Potřeme je zakysanou smetanou, naplníme ovocem a přeložíme. Shora je pocukrujeme a ozdobíme lístečkem meduňky nebo máty.
Fotky receptu Omeleta s tropickým ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!