200 ml nízkotučného mléka
| 100 ml vody
| 30 g rozpuštěného másla nebo oleje
| 500 g hladké mouky
| 1 lžička medu
| 1 lžička soli
| 20 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu Dietní toastový chléb:
Vše dejte do formy v uvedeném pořadí. Droždí zakápněte medem. Zvolte program rychlý, hmotnost se nenastavuje a kůrka světlá.
Z tohoto chleba si můžete připravit dietní suchary. Druhý den po upečení nakrájejte chléb na plátky o tloušťce asi 1 cm, rozložte na plech a sušte při 140 °C nebo opečte do zlatova při 160 °C. Takové suchary můžete v uzavřené nádobě skladovat i několik týdnů.
Fotky receptu Dietní toastový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!