Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houbovka s chlupáčema

fotka Houbovka s chlupáčema
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Houbovka s chlupáčema:

1/2 kg vepř. plecka  | 1 pytlík mraž. hub  | 1 zakysaná smetana  | 1 smetana ke šlehání  | 3 lístky bobkového listu  | 10 kuliček jalovce  | 3 čaj. lžičky tymiánu  |  olej  | 1 větší cibule  |  světlá a tmavá jíška Knorr  |  na dochuc. ocet  |  maggi  |  sůl

Postup přípravy receptu Houbovka s chlupáčema:

Do papiňáku si dáme smažit na kostky pokrájenou cibulku. Cibulku necháme zesklovatět a přidáme k ní bobkový list, jalovec, nové koření, tymián a necháme restovat, dokud cibulka nemá tendenci začít zlátnout. V tom momentě přidáme za všech stran osolené maso a necháme ho na cibulce a koření ze všech stran zatáhnout (dokud nezačne zlátnout). Potom přihodíme pytlík hub. Když pustí šťávičku, tak je ještě asi 3 minutky necháme na el. sporáku na č. 6 dělat a přilijeme asi 1,5l z konvice převařené vody a papíňák zavřeme. Jak začne sičet, tak sporák stáhneme na č. 3 a necháme hodinku vařit. Po hodině papíňák odstavíme a necháme dojít. Mezitím si v klídku připravím chlupáče (viz. moje recepty).
Když už jde papíňák otevřít, vyndáme maso, omáčku slijeme do jiného hrnce a dáme vařit (sporák na č. 4). V pulitru si zatím rozmícháme zakyslou smetanu se 100ml mléka a dvěma zběračkama omáčky. Když se omáčka vaří, tak do ní za stálého mícháme přilijeme směs z pulitru. Necháme asi 3 minutky povařit a omáčku zahustíme jíškou Knorr (půl na půl - světlá a tmavá). Omáčku dělám trošku hustší, protože hned jak je zahuštěná, tak do ní nalijeme smetanu, takže se trochu naředí. A dochutíme. Omajda by měla být trochu nakyslá, takže dávám asi tak 2-3 lžíce octa, 1 zarovnanou lžíci soli a nakapu magi dle chuti. To dochucení je baj očko, takže radši dávejte ocet a sůl po troškách, protože každý z nás má jiné nároky na dochucení. :-) A podáváme s chlupáčkama.


Fotky receptu Houbovka s chlupáčema:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Houbovka s chlupáčema
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !