Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 15.10. 2018
Dnes má svátek Tereza
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Krupicová srdce

fotka Krupicová srdce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Krupicová srdce:

Na srdce:  | 1/2 l mléka  | 1 balení vanilínového cukru  | z 1 omytého citronu kůra  | 80 g krupice  | 2 žloutky  | Na obalení a smažení:  | 1 vejce  | dle potřeby: kokosová moučka  | dle potřeby: máslo na osmažení  | Na ovocnou omáčku:  | asi 250 g zmražených višní nebo lesní směsi nebo jiného červeného ovoce  | dle chuti: cukr  | 1 lžíce solamylu  | 100 ml vody

Postup přípravy receptu Krupicová srdce:

1. Mléko přivedeme s vanilínovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou k varu, přidáme krupici, dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši. Kaši necháme zchladnout a pak přidáme žloutky. Vše dobře rozmícháme. Krupicové těsto natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na plech opláchnutý studenou vodou a těsto necháme zaschnout.
2. Ze zaschlého těsta vypíchneme formičkou srdíčka (nebo vykrojíme nožem) a opatrně je obalíme postupně v rozmíchaném vejci a pak v kokosové moučce. Čím větší máme vykrojená srdíčka, tím opatrněji s nimi manipulujeme, aby se nerozlomila.
3. Zmrazené červené ovoce rozehřejeme a osladíme podle chuti a kyselosti zvoleného ovoce. Směs přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve 100 ml studené vody a přilijeme ho k vařícímu se ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty do houstnutí směsi. Pak udržujeme za občasného promíchání ovocnou omáčku na mírném ohni teplou.
4. Na pánvi rozehřejeme máslo na smažení (dáváme pozor, aby se nepřepalovalo) a obalená srdíčka na něm osmažíme dozlatova. Servírujeme teplá srdce, přelitá ovocnou omáčkou.
TIP 1: Omáčku můžeme dochutit oblíbeným likérem.
TIP 2: Komu vadí odpad těsta při vykrajování srdíček, tak musíme podotknout, že může zvolit jiný tvar a čtverečky jsou stejně tak dobré!


Fotky receptu Krupicová srdce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krupicová srdce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !