Použité suroviny receptu Květáková omáčka bez masa:
2 lžíce oleje
| 1 větší cibule
| 2 stroužky česneku
| 300 g květáku
| 1 lžička tymiánu
| 1 lžička kmínu
| 1 lžíce citronové šťávy
| 500 ml vody
| 2 lžíce mouky
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 250 ml smetany na vaření
| petržel, sůl
Postup přípravy receptu Květáková omáčka bez masa:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, tymiánem a kmínem. Přidáme nakrájený květák a dusíme asi 5 minut. Polijeme citronovou šťávou. Smícháme 250 ml vody s moukou a vlijeme do hrnce, vlijeme i dalších 250 ml vody. Mícháme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, smetanu a sůl. Vaříme ještě 10 minut.
Hotové podáváme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem. Ozdobíme petrželí.
Fotky receptu Květáková omáčka bez masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!